İLİMİZDE 2 ADET YENİDOĞAN AMBULANSI HİZMETE GİRMİŞTİR
17 Aralık 2020

İLİMİZDE 2 ADET YENİDOĞAN AMBULANSI HİZMETE GİRMİŞTİR

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan ve doğrudan hibe sözleşmesi çerçevesinde uygulanmakta olan ‘Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sunulan ilgili hizmetlerin geliştirilmesi projesi’ (SIHHAT) kapsamında alınan, 50 adet Yeni Doğan Acil Yardım Ambulansından; Mardin ilimize 2 Adet Yeni Doğan Acil Yardım Ambulansı tahsis edilmiş olup; Mardin İl Sağlık Müdürlüğümüzce Ankara ilinden telsim alınmıştır.

Müdürlüğümüzde il ve ilçelerde çalıştırılmak üzere teslim alınan ambulansların hizmete açılması ile ilgili yapılan törene İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet Yavuz, müdürlüğümüzün Başkan ve Başkan Yardımcıları ile sağlık çalışanlarımız katılım sağlamışlardır.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet Yavuz: “Hizmete sokulan tam donanımlı Yeni Doğan Acil Yardım Ambulanslarımızı hastalarımızın il içi ve il dışı sevklerinde NRP eğitimi almış sağlık çalışanlarımızla daha kaliteli bir hizmet sunma anlayışı içinde hareket etmekteyiz. Sağlık Bakanlığı tarafından Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 2 adet yeni doğan ambulansı hizmete girdi. Yeni araçlarla birlikte Mardin’in ambulans sayısı 42’e yükselmiştir. Şu anda ilimizde hizmet veren ambulansların yaş ortalaması ise 4’tür. Yani sahada olan araçlarımızı sürekli olarak yenileri ile değiştiriyoruz. Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 1 obez, 1 çoklu,1 kar paletli ve son olarak bu gün hizmete aldığımız 2 yeni doğan ambulansımız ile birlikte ambulans sayımızı 42’e çıkardık. Hizmete aldığımız bu ambulanslarımızla birlikte yeni doğanların yoğun bakım ortamında evden hastaneye ve hastaneden hastaneye naklini sağlama olanağına kavuşmuş olduk. İlimizde İl Göç İdaresinden alınan resmi kayıtlara göre 88897 Suriyeli vatandaşımız vardır. Gerek birinci basamak gerek ikinci basamak gerekse acil sağlık hizmetlerimiz ile tüm vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri göçmen vatandaşlarımıza da sunmaktayız.
Pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çalışanlarımız büyük özveri, fedakarlık ve üstün gayret ile çalışmışlardır. Yaklaşık 9 aydır devam eden pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çok önemli görevler üstlendi. Gece gündüz demeden vakadan vakaya koştular. Vatandaşlarımızın sağlık tesislerine nakillerinde en sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak sağlık ordumuzun öncü birlikleri gibi çalıştılar. Sahada görev yapan arkadaşlarımın tamamına şahsım ve sağlık camiamız adına teşekkür ediyorum. ”ifadelerini kullandı.

resim 4.jpg

resim 5.jpg